Museum de Tuut Appeltern

Op 10 mei 2016 hebben we met 18 deelnemers en mooi weer koers gezet naar ons reisdoel.

De vrijwilligers gaven een zeer interessante uitleg over de noodzaak, de geschiedenis en de werking van stoomgemaal “de Tuut” in Appeltern.

Het motorenmuseum herbergt een prachtige collectie van zeer bijzondere oude motoren, die allen in nieuwstaat verkeren. Men heeft voor ons diverse motoren laten lopen.

Het was verbluffend te zien welke oplossingen er vroeger bedacht werden om bijvoorbeeld de smering te verzorgen of om het toerental in de hand te houden!

Bij Moeke Mooren hebben we de lunch gebruikt, waarna we om 14.00 uur zijn ingescheept voor een rondvaart over de Gouden Ham en de Maas.

De getoonde zaken, het enthousiasme van de vrijwilligers, de prachtige omgeving en het mooie weer hebben er een geweldige dag van gemaakt.

Klik tijdens het afspelen op het vierkantje rechtsonder om het beeld te vergroten.